aalexandratallberg

Måndag

Kategori: Allmänt

Sälen var alldeles perfekt, trevligt sällskap, jätte bra backar, gott att både äta och dricka. Kom typ 2dm snö när vi var där och vi hade bara sommardäck på, men vi klarade oss fint, lagom tills vi skulle åka hem så försvann snön från vägarna.

Idag är har vi börjat vara hundvakt åt hjalle, ska vara det till på fredag, fast bara eftermiddagar, så Simon har honom på förmiddagarna. Tog en timmes pw med honom tidigare.

Nu ska jag snart sticka mot lokalen och köra lite styrka!

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag har det vart en bra dag, ledig=sovmorgon! Trodde jag ja, 06.00 väcker robin mig första gången sen 06.20 då skulle jag köra ut honom till vägen. Sagt och gjort så kunde jag inte somna om. Tog en uppiggande pw med Loijsan strax innan 7.

Nu är vi på väg mot Sälen stannade i Vansbro och käkade världens äckligaste mat! När vi kommer fram ska vi direkt på afterski! Men det finns inte snö så långt ögat kan nå, hoppas det finns när vi väl är framme..

Tisdag

Kategori: Allmänt

Skit dag rent ut sagt! Kommer upp till kopparberg imorse det är då snöstorm, cykeln väger 10 kilo mer än vad jag själv gör så det är ett helvete att trampa, men inte nog med det. Självklart får jag punktering!! Tack Julia och Markus för att jag fick låna pump av er! Inte för att det vart bättre luften försvann direkt typ!!


I helgen åker vi till Sälen, ska bli grymt skönt att komma bort och bara vara, om det blir nå brädåka återstår att se.

Skärtorsdagen

Kategori: Allmänt

Känslan av att veta att man har fyra dagar ledigt efter den här dagen är obeskrivlig! Så idag har jag trampat utav bara helvete och sprungit som en dåre i alla trapphus, svetten har sprutar om mig minst sagt! Slog rekord på rundan gjorde jag också, eller jag måste ha gjort iaf. 2,5 timme tog det för både 71431">71431 och 71430">71430! Det är vad det brukar ta att köra 31 och början på 30. Så ungefär 60min snabbare var jag idag än förra gången, så fick sitta och vänta på Marcus vilket inte händer så ofta, han har bilrunda och hämtar upp mig och cykeln när han är klar!

Ikväll blir det mat och mys med familjen Elvenäs, kanske nått kortspel och troligtvis nått glas vin eftersom vi får sova i i morgon

Bilden i förra inlägget är från vårat påskägg vi fick av chefen i morse, snacka om att alla sken upp, men jag då? Hade hoppats på att det låg ett äpple där i men icke! Så jag tog en näve, eller ja lite godis i en påse och delade ut till alla små snälla på min runda idag!

Att man ena dagen får ett bra besked, som att nån i ens närhet har blivit miljonär, till att andra dagar få ett oerhört tråkigt besked! Alla mina tankar går till er och jag är otroligt glad att ni är oskadda!

Påskkaka

Kategori: Allmänt

För er som har tänkt baka en påskkaka nu till helgen, funderar på att testa det i eftermiddag jag också!


Lättlagad och trevlig Påskkaka
1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.

Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén. Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt.
Schätt på elvischpen igen…
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn forfarande är god.

Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt.
De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.
Schila citronsaften, lägg till en ma…sched… och schå socker, eller nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, icg….schå kolla schen whiskyn.
Gå å lägg dej….Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka i alla fall….?

Tisdag

Kategori: Allmänt

Halva veckan är gjord!

Har vart ute på en promenad nu efter jobbet, ingen lång men mätte upp en runda på 2 km så nu är det bara att kötta, så får vi se vecka 16 om det blir nått mer och hur jag tänker och vill då! Nu lite styrka, sen iväg och storhandla med min prins.

Plötsligt händer det!

Kategori: Allmänt

I skrivande stund sitter jag på lunch och tuggar på mitt äpple, ingen matlåda idag heller..

I morse ringer Loijsan, Robins mamma och frågar vad jag gör osv hon är fnittrig men byter snabbt till bestämt så pendlar det, hon frågar sen om jag vill åka till Thailand i vinter, att hon bjuder! Jag fattar först inte men sen slog det mig, har du vunnit pengar? JAAAA!! Hon fnittrar lite till, blir sen seriös igen. Jag tror hon var i chock! Haha. Hon skrapade fram tre klöver i morse, vad det innebär vet jag inte riktigt förutom pengar! Plötsligt händer det, även om man inte tror att det ska hända nån i ens närhet.

Men stort grattis till henne, hon är värd varenda krona!

Bilden är lånad från Cassandras instagram.

Måndag

Kategori: Allmänt

Efter 4a dagars ledighet så var det dags att jobba igen, haft cykelrunda idag och Gud så skönt att få köra sin egna runda, har inte haft den här rundan sen snön var kvar alltså inte när den började försvinna utan när det var mycket! Men många har vart sjuka eller borta så jag har vart tvungen att köra massa annat, men nu hoppas jag att jag får min runda ett tag.

Har Ingen aning om när jag slutar idag kanske halv tre, är iaf påväg tillbaka till kontoret nu, så hinner med lunch iaf om vi slutar som vi brukar. Ska försöka få med mig R på en kall blåsig promenad sen också. Mer vad som händer idag vet jag inte,

ska köra en månad till att börja med iaf utan godsaker det vill säga kakor tårtor och sånt! Börjar med april månad så får vi se om jag fortsätter i maj. Brukar ju ha såna här månader ibland, godis och chips äter jag inte alls så det behöver jag inte tänka på. Bakade ljuskladdkaka och kladdkakemuffins igår för jag hade så himla tråkigt, men det får robin äta upp haha! Eller nån annan kanske vill kika förbi på en fika? Det är bara ni kommer isf!

April april

Kategori: Allmänt

Nyss slagit ner huvudet på kudden, vart och hämtat Simon och Arne i hytta, dom verkade haft en j*vla kväll om man får uttrycka sig så. Kan nästan bara skratta! Haha.

Hade högskoleprovet i morse gick skit om man säger så, fatta nada så det där resultatet tänker jag inte ens titta på! Blev en sväng till linde med mamma, linn, Hampus, Marcus, moster och Fredrik käkade tvårätters på Kina, Mumma. Lite tröst på såren kan man väl säga. Kom hem och däckade i soffan med film. Sneglade till på klockan och vips så var hon 03.00 tänkte då förflytta mig till sängen men dit kom jag inte, dags att hoppa i bilen och hämta hem pojkarna! Men nu så ska jag göra ett försök, är egentligen inte så jätte trött men sova borde jag nog kunna göra, vart vaken i 21 timmar nu..

I morgon, eller ja idag så kommer äntligen min prins hem! Och vunnit pengar har han också gjort, nu tänker ni april april, men så är inte fallet!! Nu ska jag sova, i morgon blir det brunch på kafét med mina favorit tjejor! Godnatt på er.