aalexandratallberg

Nyårsafton

Kategori:

Har spenderat förmiddagen i Linde, med klippning och lite annat. Nu är vi hemma och fixar oss nyårsfina för att snart bege oss in till Linde igen för middag och lite fest.

Sitter i mörkret och målar naglarna, eller ja jag tror det har blivit över hela fingrarna men vad gör det.. Haha!

I morgon kommer jag må som en påse skit. Men det får det väl vara värt, är ju bara nyår en gång om året.. På onsdag ska jag dra med mig karn till Örebro och shoppa! Haha

Julafton

Kategori:

Idag har vi firat julafton med min familj och farmor och farfar. sjukt god mat, skratt, minnen, fina klappar och mycket mera. Så vill tacka för dom underbara julklapparna fick ju typ allt jag önskat mig.

Imorgon är det sista dagen på det här året sen ska nyårs löften och allt vad det innebär börjas.. Ha en bra nyårsafton alla och gott nytt år på er!

Söndagsmorgon

Kategori:

Vill börja detta inlägg med att tacka mina svärföräldrar (även om det vart så att Lasse och simon fick vara hemma..) för en underbar julklapp. En resa till Thailand i tre veckor lite drygt. Resan har vart kanon men visst har man haft sina depp stunder också. att vara bland folk 24 timmar om dygnet i tre veckor tar på krafterna, man blir irriterad över små saker som man egentligen inte skulle blivit. men vi klarade det allihoppa. vi har haft det kanon bra, på tre olika öar. Koh Tao gillade jag mest sen Koh Samui och sist Koh pangang (stavning) det var inte fel på den ön heller, inte på den norra enden (tror jag det var) vi bodde på den mer lite skitiga enden, men vi tog båtturer och taxi så vi hade det kalas ändå. 
så än en gång stort tack! ♥ jag ska ge igen jag lovar, ska bara vinna 75 miljoner först ;) 
 
sen kan jag skriva lite om när vi har kommit hem.. 
så fort vi kom hem rev jag upp väskan och tog ut lite saker som var Loisans, samt öppnade paket här hemma som kommit med posten, jag och casse köpte oss en varsin klänning som hadde kommit, tog med oss deras grejer och for upp för lite mat, fläskfile, klyftpotatis och beasås MUMMS!! sjukt gott med svensk mat. var så trött att det snurrade i skallen, sen kom det mer folk dit och jag hörde bara röster överallt men orkade inte koncentrera mig på vad alla sa så jag gav upp och åkte hem. sov sjukt skönt hemma i sängen, har alltid klagat på att våran säng är oskön. men inatt var den, den bästa säng jag någonsin sovit i haha. 
 
värre var det att jag vaknade klockan fem klarvaken.. så har man inget att göra klockan fem på morgonen så kan man ju betala räkningar.. nu sitter jag och väntar på att klockan ska slå nio så jag kan åka och handla. kylskåpet ekar av tomhet och jag är sugen på allt möjligt så det kommer nog bli proppfullt när jag väl är hemma igen. men nu är frågan vad jag ska göra en timme till.. skulle ju kunna börja tvätta upp allt från resväskorna. men det orkar jag inte och tror inte vi har tvättmedel hemma helller.. 
 
ikväll ska vi upp till mamma och pappa och fira jul. som jag har längtat efter mammas mat, och alla nära och kära. men ikväll är det äntligen dags att återförenas haha! har inte träffat mamma och pappa på en månad. farmor och farfar kommer också, sjukt mysigt ska vi ha det! och ester ska jag pussa på i eveigheter! 
slå in julklapparna va det ja! nu har jag tidsfördriv. 
 
ett långt inlägg som dom flesta kanske slutar läsa efter halva, men grattis till er som lyckades läsa allt! :)

Lördag

Kategori:

Vi är hemma! Har varit vaken i 24 timmar nu och mina ögon svider. Så nu är det dags att sova, hoppas jag kan sova skapligt länge i morgon iaf så jag ställer om tiden rätt igen.

Fredag

Kategori:

Var upp till Apoteket och fick super piller så jag vart lite piggare och fick mig lite sol.

Nu ligger jag i sängen igen. Ska försöka ta mig orken till att fixa te mig lite för en sista kväll här, vi ska till stan och käka samt shoppa lite. Har fortfarande halva resväskan kvar att fylla så det kan bli en hel del haha! I morgon är vi äntligen hemma igen! Längtar så sjukt mycket, men bara för att man vet att det var sista dagen i solen så känner jag mig helt plötsligt jätte blek!

Sista dagen!!

Kategori:

Nu är sista dagen här, jag ligger i sängen fortfarande, ska försöka ta mig ner till frukosten sen förhoppningsvis sola och bada beroende på hur jag mår efter att ha fått i mig lite mat. Har käkat Alvedon så febern och värken börjar försvinna för ett tag.

Torsdag

Kategori:

Ligger nerbäddad i sängen, blev sjuk iaf.. Dom andra har vart ute och käkat och har det trevligt. Jag vill också vara social. Hade inte ätit nått på hela dagen tills för en timme sen, då kom Robin hem hit med en pizza, så nu har jag iaf mat i magen och hoppas på att bli frisk tills i morgon då det är våran sista dag här i Thailand, hoppas jag kan ta mig ur sängen och jäsa i solen lite. Ska bli sjukt skönt att komma hem. Hem till mitt eget hem, till svensk mat, till kran vatten, till Ester, till min familj, till snön, ja till allt!

Har skypeat med familjen två gånger idag, eller fyra om man ska räkna riktigt. Internet stängs hela tiden så får man vänta en stund innan det funkar igen. Härligt att se dom, bara Hampus jag inte sett nån gång, men jag hoppas få se honom på söndag. Ester var också med i bild, min älsklingstjej. Att man kan fästa sig och tycka om en katt så mycket, trots att alla tyckte hon var skit jobbig och dryg i början men nu tror jag minsan att dom har ändrat sig, haha.

I morgon lär jag försöka mig upp på stan också och se om det finns nå presenter att ta med hem till Svealand och dom nära och kära.

Nu ska jag slå igen dom gröna och önska och hoppas att jag är helt frisk i morgon.

Tisdag

Kategori:

Ligger på hotellrummet och kollar på film, är sjukt trött och känner att en förkylning börjar krypa sig på har jätte ont i halsen.. Ska se om jag kan hitta nå bra halstabletter i morgon och käka mycket vitaminer så jag slipper bli sjuk.

Jag kände inte alls för att käka eller umgås eller nått sånt med någon idag så jag kände att en ensam kväll på hotellet skulle göra susen. Men Robin vägrade lämna mig ensam så det slutade med att han också ligger här i sängen. Var iväg och skaffade oss lite mat i magen trots allt. Pizza och Thaimat delade vi på. Träffade ett svenskt par i typ 30 års åldern. Dom åkte till Thailand med sina små barn nån gång om året till Thailand och var borta typ 12 veckor. Så ska jag med bli när jag blir stor. Kanske inte just Thailand men nått ställe. Är ju billigt att leva här nere så varför inte...

Julafton i Thailand

Kategori:

Började i går med att sjunga julsånger för Robin men han var trött och ville sova, jag var helt till mig eftersom att det skulle vara julafton när jag skulle vakna så jag kunde inte somna..

I morse vaknar jag av en sjungande Robin, fick två chipspåsar och en cider i julklapp av honom. Chipsena hade jag köpt och cidern var casses haha!

Det är fult väder idag så det har inte blivit nå bikiniväder idag inte. Spelat fotbolls golf har vi gjort, Marcus och Julia vann och jag och Robin. Kom tvåa :) käkat kyckling med ris.. Så det känns inte som julafton kan jag säga.
Sitter på ballen nu med utsikt över alla andras balkonger, Björn har med sig julmat hemifrån så han ska snart grogga på det, haha! Vi har bokat bord på stranden som vi ska käka på ikväll och ha julklapps byte, två paket per person som ska kosta ca 100 bath var. Jag har köpt en slips och en ölhållare med en cider i :)

Dan före dopparedan

Kategori:

I morgon är det julaftonoch jag har precis köpt två julklappar till vårt julklappsspel vi ska spela i morgon.

Idag är det min otursdag! Först skärde jag upp två tår i havet på nån sten eller nått. Och så nyss brände jag näven på en varm ananas så har brännmärken i handen!

Vi har världens sämsta internet här på vårt nya boende men jag hoppas vi kan skypa med familjen i morgon!

Klockan är nio här så snart får vi sova och vakna upp till en julafton i Thailand!

Fredag

Kategori:

Fredag morgon och jag är skit trött. Gick och la mig tidigt men det gjorde inte saken bättre. Jag och Robin åt skit god mat igår, åt så mycket att jag var proppmätt tre timmar efter.

Det är just nu 33grader i skuggan så idag kommer det bli en varm dag. Vi ska till Maya beach tror jag om jag får bestämma.

Nu är hemlängtan inte så stor men den kryper sig fram på kvällarna. Speciellt när man ska sova. Men jag överlever nog (hoppas jag)

Såg att mamma hade bakat bullar dom hade jag verkligen inte tackat nej till. Mammas bullar är dom godaste bullarna i världen.

Torsdag

Kategori:

Kvällen igår avslutades på en kabaré, roligt och sevärt!

Så i morse var vi sena ur sängen vaknade typ vid efter 10 så vi kom nog inte iväg försen vid strax innan tolv. Åkte till en strand vi var på för någon dag sen. Bara slappat i solen och havet.

Martin, Björn, Sixten och Tobbe var nyss hit och hälsade på också.

Ikväll ska jag och Robin iväg på egen hand och käka, shoppa och mysa. I morgon är det sista hela dagen på den här ön och då ska vi spela bowling på kvällen med det andra löa gänget :)

Onsdag

Kategori:

Idag tog vi en taxibåt ut till en liten ö precis här bredvid. Solade och bada, loisan och Robin snorklade lite också. Va en som höll på att drukna där, en Japan men han vart räddad av en livvakt så han klarade sig.

Har skypat med pappa och Linn idag, att man kan bli så glad av att se två människor. Blir nästan tårögd, jag har sjukt mycket hemlängtan och har haft det i typ 3-4 dagar. På julafton ska vi skypa igen när dom är hos farmor och farfar bestämde vi. Då kommer jag nog få en liten tår i ögat när jag ser alla. Mamma vill jag också se, hon jobbar på julaftonen på dagen så det blir nog Skype två gånger då och så ska pappa försöka sig på att fixa det på sin telefon :)

Nu ska vi snart ut och fira Marcus 23års dag med middag och party!

Tisdag

Kategori:

Idag vart det poolhäng på morgonen och sen drog vi till en ny strand, bra hett har det vart idag, 35 grader i skuggan.

Sitter på balkongen som alla andra kvällar och väntar på varandra. Ut och käka och förhoppningsvis möta upp det andra gänget för att dricka buckets på stranden. I morgon är en ny dag och vi hoppas på sol då också, visar just nu att det ska regna men man kan alltid hoppas.

Måndag

Kategori:

Kom hem runt 12 tiden igår kväll efter thaiboxningen, sent i säng och sent upp i morse, slappade lite vid poolen och sen tog vi oss vidare till en strand där va det fint och varmt! Känns som att jag har spenderat 7 timmar i havet, är helt slut i både kropp och huvud.

Sitter på balkongen och dricker pepsi, ikväll vet jag inte vad som händer, lär väl gå ut och käka iaf, kanske skulle spöa Robin i biljard också! Hoppas ni har det bra där hemma!

Söndag

Kategori:

I morse var det fint väder så det blev lite poolhäng innan vi drog vidare mot en ny strand, jätte fint vatten! Bada sola och åt lunch, sen kom regnet. Spöregna när vi tog våra mopeder hem. Fick bli kortspel och internetuppkoppling ett tag men nu verkar det spricka upp men klockan är strax fyra så ingen idé att åka till nån strand inte.

Ska väl duscha och göra oss i ordning för ikväll ska vi ut och käka sen gå på thaiboxning. Jag tror det kommer bli kul, kanske inte dom andra men jag gillar sånt så hoppas på det bästa!

Vi hoppas på fint väder i morgon så vi kan få lite sol på oss och färg!

I morse var det fint väder så vart lite poolhäng sen drog vi vidare till havet, jätte fint var den stranden. Åt lunch och sen kom regnet igen så tog våra mopeder hem och då började det spöregna. Så vi satte oss på balkongen och spelade kort ett tag.

Kategori:

I morse var det fint väder så det blev lite poolhäng innan vi drog vidare mot en ny strand, jätte fint vatten! Bada sola och åt lunch, sen kom regnet. Spöregna när vi tog våra mopeder hem. Fick bli kortspel och internetuppkoppling ett tag men nu verkar det spricka upp men klockan är strax fyra så ingen idé att åka till nån strand inte.

Ska väl duscha och göra oss i ordning för ikväll ska vi ut och käka sen gå på thaiboxning. Jag tror det kommer bli kul, kanske inte dom andra men jag gillar sånt så hoppas på det bästa!

Vi hoppas på fint väder i morgon så vi kan få lite sol på oss och färg!

Lördag

Kategori:

Idag har nästa löagäng anlänt till Thailand, dom kommer till våran ö på tisdag eller nått sånt har jag för mig.

Inatt har det vart ett riktigt oväder! Robin och loisan är iväg och hyr mopeder och vi sitter och väntar. Ska ta oss en vända runt här på ön och hoppas att det blir fint väder :)

Fredag

Kategori:

Man tappar bort dagarna här nere, får gå in på telefon rätt ofta och kolla vad det är för dag.

Tog båten vid halv nio i morse över till koh tao som vi nu är på, super fint och mysigt boende trivs bra här! Vart sjukt sjösjuk på båten trodde jag skulle spy rätt ut flera gånger. Det har setat i typ hela dagen fick knappt i mig min lunch men hoppas få i mig middag alldeles strax. Har varit skit väder idag och kollar man på vädret så ska det regna en vecka typ. Känns ju kul.. Hoppas det kommer lite sol iaf så vi kan få nån färg innan vi åker hem..

Ska ner på stan snart, ska kolla efter att hyra mopeder, Robin ska sy upp kavaj och strosa runt lite. Nu ligger vi i soffan och kollar på tv. Haha

Har gratis wifi här med så ska försöka uppdatera så gott jag kan, om jag har tid. Blir väl lite tid om det ska regna.

Torsdag

Kategori:

Idag har vi troligtvis våran sista dag på denna ö, vi trodde att vi skulle få vårar andra boende på koh tao i morgon men det var visst på lördag men vi ska se om vi kan fixa nått annat i morgon.

Vi har det varmt och skönt, har varit vid vårt boende hela dagen, badat i havet, solat ätit lunch och så har vi vart vid grannhotellet och badat i deras pool.

Ikväll ska vi nog gå upp på stan och käka och kika runt och så lite senare ska vi iväg på party troligtvis.

Går inte att lägga in bilder så det kommer när vi är hemma igen.

Onsdag

Kategori:

Nu är klockan 18 här och det dröjer inte alls länge innan det blir mörkt. Vi kom nyss tillbaka till hotellet efter en båt utflykt, vi snorklade på tre stället och det är något som jag verkligen inte gillade, hatar både vatten och fiskar. Stannade och åt mat på en fin strand och sen åkte vi tillbaka där vi redan hade varit och snorklat en gång men den här gången gick vi upp i "djungeln" till ett vattenfall där vi badade och duschade haha. Skit fränt, bland det fränaste jag vart med om. Rekommenderas starkt! Ännu en att göra innan jag dör sak!
I morgon är det blackmoon party här på stranden så det kommer vi nog kolla vad det är och om det är något att ha.

Hoppas ni har det bra där hemma och en trevlig lucia i morgon, jag ska sjunga mina egna lucia sånger för Robin när vi vaknar.

Måndag

Kategori:

Har vart vaken i drygt 28 timmar nu, börjar bli rätt trött men sover jag nu så kommer jag inte somna ikväll. Har mulet väder så idag har vi gått på stranden och kollat, inte så jätte fin strand här vi är nu rätt skitigt men det är ju här alla fester är så det visste vi sedan innan.

Låg nyss i sängen och kollade lite på kartan, då kom den en ödla och ville göra mig sällskap men det ville inte jag så jag for upp och ut, (vi bor längst fram mot havet och längst ut mot reception) i bara underkläder, inte alls samma sak som bikini tycker jag, beroende vad man har för underkläder.. Men jag for lika fort in igen. Nu vet jag inte vart den tog vägen någonstans bland väskorna..
Robin ligger och sover i hängmattan, loisan lika så och casse ligger inne på sitt rum och sover, så vad ska jag göra? Ödeljakt kanske vore något!!

Lördag

Kategori:

Har nyss haft Towa, Emil och Amadeus här på lite glögg fika. Robin har jagat precis hela dagen och kom nyss hem så han missade vårat mys. har även vart upp till stråssa och skottat av gården åt mamma och pappa så nu är det fint. in en sväng hos farmor och farfar också, hämtat en klänning hon har fixat åt mig. Tack så jätte mycket för hjälpen! 
 
nu ska vi strax iväg upp till svärföräldrarna på lite mat, det ryktas om julmat men jag vet faktist inte vad det blir.
fick samtal av syster nu i skrivandestund, prata julklappar och massa strunt, hon skulle baka julgodis, ååh det vill jag också ha! men i Thailand ska jag faktist äta chips, sist jag gjorde det var i Rhodos juni 2011 tror jag vi var där, så det kommer smaka ljuvligt! 
 
Tror Estser är sugen på att bli med, lite sol och bad tycker hon skulle vara skönt! 

Torsdag

Kategori:

Kollar på tv, dricker glögg och äter pepparkaka. ibland får man lyxa till det lite, karn är borta och sportar så då passar jag på. glöggen är med lakrits hallon smak, mumms kan jag säga er. tycker inte om glögg så mycket egentligen men den här, den slinker ner!
 
har vart i stråssat och skottat lite, min faster hade redan vart där så det var inte så mycket kvar till mig. vart till farmor en sväng och testat kläning, haft syster här på besök någe annat har inte hunnits med. nu ska jag fortsätta mitt glöggmys sen dimpa ner i sängen, i morgon tror jag att jag ska börja packa så kanske jag börjar längta också. 
 
tack och godnatt! 

onsdag

Kategori:

mina rubriker suger, men jag har ingen fantasi kvar.
började morgonen med julskinkemacka och julkalendern. 
vaknade upp dunder förkyld och värk i kroppen, men har sista cirkelpasset för i år i kväll så det är bara att bita ihop käka alvedon och vila upp sig. 
 
alla flyg till och från arlanda är avstängd, hoppas det slutar snöa till helgen, men det borde det. 
 
idag blir det plugg hela dagen, måste hinna blir klar med uppgifterna så gott som det går så jag slipper plugga allt för mycket i värmen. 
 
kanske skulle börja tvätta lite och kolla om det är nått i tvätten som ska med. men packa har jag ingen lust med. Loisan har redan packat klart, det är ordning på henne! 
 
 

Måndag

Kategori:

återigen en ny vecka. dagen har bestått av plugg plugg plugg.. helt slut i huvudet, nu har jag tagit en paus vid tv:n ska iväg på ett cirkelpass vid 18 tiden sen på kalas hos Julia som blir 21år, och direkt efter det vidare på fotboll. sen är det tack och godnatt för i morgon väntar jobb vid 07 på bring, kanske stannar och simmar efter beroende på hur mycket jag har hunnit plugga. resten av veckan är det plugg som gäller försöka fixa in lite kompistid med massa folk också innan vi drar mot varmare breddgrader. 

1 December

Kategori:

ligger under filten i soffan med myskläder på, har kollat på första avsnittet av julkalendern! 
 
tog sovmorgon i morse, vaknade när robin for iväg och jagade men somnade om lika snabbt och vaknade vid tio, städade undan gårdagens middag som jag själv faktist tycker att vi lyckades rätt bra med. 
förätt vart smördegsinbakad västerbottenost och skinka, med sallad och vitlöksdressing, varmrätt vart plankstek med älgfilé och efterätt vart pannacotta med hallontäcke och cheescake med pepparkaksbotten och jag tror att alla gillade allt. slank även ner alkoholhaltigadrycker för vissa. årets första glögg drack vi också. 
 
ikväll ska vi till Stråssa och käka mat med familjen, mysigt! Mamma och Pappa åker ju utomlands i morgon och nästa söndag åker vi så kommer inte träffa dom på en månad, vilket känns lite tungt. får ha massa kvalitetstid ikväll helt enkelt. hur kommer det bli att "fira" jul utan dom? ska ju inte dirket fira jul men kommer ju inte vara med min familj på julafton. klockan står även på tidigt i morgon då jag ska köra dom till flyget vid 05 tiden.