aalexandratallberg

bloggtorka

Kategori: Allmänt

det är vad jag har just nu, varken ork eller lust för ett inlägg. men har jag något annat för mig den närmsta timmen? nej så fingrarna får gå varma på tangenterna ist. örebro med lina pina vart det inte idag, vi får ta de nästa vecka. skulle behöva ha nått silvrigt tills i morgon men jag får strunta i de. eller om nån har nått silvrigt plagg så höja till!

I morgon bär det av ut i båten med, Moa, Fanny, Anna, Annis & towa vi ska vara med på båtorienteringen, med tema rymden. vi får se vart det slutar. jag vet iaf att jag ska vara hemma hos fanny vid ett tiden för iordning pyssel och grillning. några cider senare har man ingen aning om vart de slutar, förhoppningsvis i R´s säng om man har tur o inte ramlat över däck. (skål och välkommen vi ses under bordet)

ska snart ner till apoteket, har fått magkatarr igen troligtvis. så de blir medicin i en månad igen så hoppas jag att de aldrig mer kommer tillbaka. ikväll ska mamma nog käka plankstek för första gången sen jul, hon tjatade om dom där plankorna men dom har aldrig hittat ut ur skåpet, men ikväll låter de som att dom kommer titta ut.
i morse var jag och pappa ut med bilen, han skulle lära mig fickparkera eftersom det är nästa moment på körskolan, men ja kan tala om för er att de inte gick nå vidare bra eftersom han själv inte kunde. haha, så det var bara o skratta o köra hem igen.

nur har fingrarna gått varma. så nu tackar jag för mig.


Fredag

Kategori: Allmänt

Nyss ätit grillat med familjen. magen är mätt och belåten efter en dag på marieberg. skippade golfen och shoppade ist. fick med mig tre par skor, ett linne och en klocka hem. ikväll väntar altan mys/fest. får se vad de blir för folk. igår kom motivationen fram och det blev en runda på 4-5 km eller nått.

Nu kom Robin så måste springa o pussas lite ciao :)

regn regn och åter regn.

Kategori: Allmänt

Igår tittade solen fram, men den forsvann lika fort som den kom. för idag är det regn. men jag hann iaf sola nån halvtimme eller så igår efter min körlektion som gick toppen :P backparkera det är min grej det.

just nu sitter jag och lyssnar på musik för att träna bort ljudet från alla droppar mot altan taket, försöker få motivation till en springrunda också, frågan är bara när den motivationen ska komma fraam, jag hoppas om tio minuter men vi får väl se hur det går med det..

i morgon är de Golf som står på schemat, Golf tänker ni då? jovisst vi ska gå en runda, pay and play eller va de nu var. men ja har inte så stor mitivation till det heller just nu. känner på mig att ja inte kommer vara så duktig på det å då kommer jag bara bli förbannad på mig själv om det går ruttet, så en vända till örebro med syster och mamma låter mer lockande för tillfället :P men vi får se Linn är sjuk så jag kan ju hoppas att hon blir frisk så vi åker haha.

nej nu ska jag klä på mig tränings kläder så får vi se om jag kommer iväg :P haha.

Tisdag

Kategori: Allmänt

godkväll eller vad man nu ska kalla det. ungefär en månad kvar på sommarlovet och det är hemskt väder, vad gör man en dag som denna? ingen ting i stort sett. har hunnit med två semestrar de här lovet, eller semestrar vet ja inte om det är men jag har kommit bort från den här hålan två gånger. först var till Skara sommarland med min syster, Robin och hans syskon. där tillbringade vi en natt. vi var inne på sommarlandet där vi badade åkte karusell M.m.

andra gången hamnade vi i Stockholm jag och mitt hjärta. fick skjuts av mamma och pappa dit, hälsade på hos Josefine & Filip med familj, sen tog vi pendeltåg och tvär bana ut till globen, shoppade lite åt och sen checkade vi in på hotellet, fixade oss i ordning, sen drog vi vidare till Gönan där vi spelade bort flera hundra på onödiga spel och vi hoppades självklart på att vinna nån liten sak, men nej vi gick där i från tom hänta efter att ha åkt en karusell. när vi var tillbaka från in i centrum gick vi på gamla stan där det var en massa turister som fotograferade överallt och affärena hade öppet ända tills sent på natten där gick vi och små kikade i varje affär, till slut hamnade vi på en mysig pizzeria som hade as goda pizzor. mätta och belåtna for vi vidare till hotellet och tvär slocknade (iaf jag). dagen efter spenderades på stan hela dagen där vi gjorde av med pengar och fick med oss massa kläder hem, sitter just nu i en av Robins nya tröjor som jag bara älskar, den är lagom lång och stor så man kan ha den till thigts. perfekt :)

i morgon ska jag köra min andra gång på körskolan, hoppas det går lika bra den här gången. Bokat, teorin och uppkörningen har jag också gjort så nu hoppas jag att jag får mitt körkort då, även om det är 3 månader kvar tills jag är 18. men jag är ute i god tid så jag vet att jag har en tid. känner jag mig inte redo när det väl gäller bokar jag bara av den :P


hotell rummet.


utsikten


hjärtat gör sig snygg innan en dag på stan<3



Torsdag

Kategori: Allmänt

Familjen är nyss hemkommen från örebro, eller nyss o nyss, för en stund sen, linn kommer hem med en ny dator en sån där mini pc, som hon fått från sin far, bortskämda snorunge är vad man kan kalla henne. men det är lugnt jag vet vad jag ska få i födelse dagspresent av robin ;) haha,..

"öö, skulle du vilja ha en sån där liten dator?"- Robin
"njea vadådå?"- Alex
"nee bara undra"-R
 det går ett tag och Robin pratar om att han måste köpa sig en dator.
"aha, du vill att jag ska köpa en sån bara för att du ska få låna en den?"- A
"nej jag tänkte att du skulle få en när du fyller"-R

det roliga med det héla vad att vi för någon dag sen hade snackat om det där med presenter, ingen av oss skulle bli gladare om vi fick en present för flera tusen ist för någon hundra lapp, så slänger han ur sig de där. han tror att han är rik nu bara för att han jobbar. jag torr jag måste lära honom lite om ekonomi :P kan ju inte slösa bort pengar så där. den som spar han har :)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Solen tittar ut bland målnen då och då termometern står på 23 grader det blåser lite lätt så det är inte så att man vill sitta ute, så jag hittade till datorn för tredje dagen i rad, kanske kommer Alex datanörd fram igen. det är sjukt mycket jag satt vid datorn när jag bodde i örebro, först i skolan hela dagen, sen när jag kom hem innan träning och efter träning, jag hade verkligen inget liv.

Jag vill ha massa sol och en temp på uppåt 28 grader så man kan ligga och steka käka lite glass och ha det allmänt bra. och jag har hört att det kommer in väme till helgen. det kan ju inte bli bättre om det skulle vara sant? börjar bra när man har gjort sin allra sista dag på jobbet så kommer värmen fram helt underbart.

för en liten tid sedan var jag in till Benny på Immortalart och bad honom rita upp en ny tatuering, jag bestmämde mig då för att vänta och se på ritningen innan jag beställde tid, här om veckan fick jag hem ritningen och jag vart sjukt nöjd, så nu är tid bokad och den sitter snart på kroppen. vad och när de blir talar jag inte om här, men ni får se den när den är gjord.
när jag gjorde min senaste tatuering sa jag till mig själv att det fick vara den sista innan jag fyllde 18 och att jag skulle göra den när jag hade fyllt och kunde göra på något ställe där dom är bättre, men jag kunde tyvärr inte hålla mig och jag kan inte säga att benny är dålig heller han är bra och han kan sin sak så varför inte passa på? så nu säger jag, den jag kommer att göra nu är min sista innan jag fyller 18 :P

vad har dagen att bjuda på? humm.. skulle behöva sova lite men det är för varmt inne på mitt rum så har ingen vidare lust. mamma har köpt hem till tacos så jag ska njuta av varje sekund jag sitter vid matbordet ikväll, det är så sjukt gott så det är inte sant. det är nog faktist min favorit rätt.

kanske skulle kika upp till sjön en sväng ikväll också och kolla om de blir någon volley, inte för att jag hade tänkt spela men de brukar vara roligt att kolla på :P

pool party med fotbolls laget.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Ännu en dag avklarad, dagarna går sjukt fort nu. poff så var klockan gå hem dags.

Två födelsedagsbarn som jag vet om idag iaf, Grattis Jennie på 18års dagen hoppas du får en trevlig dag med massa paket, och fira dagen sjukt mycket ikväll :P

Och Grattis till Hampus på 20 års dagen. vi kommer och käkar tårta snart och har med ett STORT Paket till dig. ni kan ju bara gissa vad det är :P kan tala om sen haha. och inte fick han gå på systemet idag heller som han hade längtat till, han är nykterist men han ville ju testa på systemåldern så han skulle in och handla till pappa,  men pappa drog utan honom snällt snällt...

eller jag kan berätta vad som ligger i hampus paket nu, han läser ändå inte min blogg får jag hoppas eftersom han ingen dator har. han vet nog redan vad han ska få, det han har önskat sig, present kort på körskolan. tror jag iaf :O men han hade sagt till mamma att hon var tvungen att slå in det för han ville ha ett stort paket. så vi fick handla två chipspåsar en dricka massa godishalsband och tuggummi, eftersom han är chipsnarkoman så tänkte vi att han skulle slippa handla själv haha. :P

Nej nu ska vi åka ner till honom, grattis på er andra som också fyller idag :P

Måndag

Kategori: Allmänt

Återigen måndag och en hel vecka med jobb väntar. har avklarat första dagen på veckan iaf och den gick fort, hoppas på att resten ev veckan går lika fort så jag får riktigt sommarlov snart. orkar verkligen inte gå upp tidigt nå mer, vem vill gå upp 06.20 för att klä på sig skitiga kläder, gå ut i gjuterit o bli skitíg som bara den, man är kolsvart  i annsiktet, snoret är svart, snyter man sig ser det ut som lera, bara runt ögonen man är ren för att skyddsglasögonen har skyddat så de inte kommer in smuts, till och med benen är svarta, smutset har trängt in sig där. fy satan för jobb helt enkelt, det är mitt tredje år och mitt allra sista år jag sommarjobbar på bruket det kan jag säga er. nästa år då ska ja ha tagit sudenten leva livet och kanske ha nått jobb vem vet, ja blir inget speciellt när jag tar studenten så jag kan inte säga om jag kommer ha nått jobb över sommaren då, jag tror jag ska ta dagen som den kommer så visar det sig då vad jag gör..

sitter nu här har bränt ut alla bilder från kameran den va full och jag har inte egen dator för tillfället så fick bränna ut dom på skiva så jag inte tar för mycket plats av pappas datorn. ska strax bege mig till löa för ett träningspass med Robin, ska övningsköra dit kan jag tänka mig, på tal om det, jag körde min första körlektion med körskolan i lördags, galant gick de. två motorstopp men de får man allt göra första gången jag var ju trots allt skit nervös, hade handsvett och det är inte ofta jag har de. men men ni ska se mina backningar dom är galanta och jag tror pappa satt och små log i baksätet så bra var dom ;) haha har iaf bokat in fler lektioner nu så snart är kortet mitt kan man alltid hoppas ska bara fylla 18 först. så snart är det Robin som får sitta bredvid mig ist.

ska bege mig iväg nu för pappa har ÄNTLIGEN vaknat till liv! haha

Tisdag

Kategori: Allmänt

Sitter nu hemma efter en dag på jobbet, slitit arslet av mig idag. Dom har nått dom kallar för dom 5 s:en vet inte riktigt vad det går ut på mer än att städa så dom har stoppat produktionen och alla på hela bruket städar, så i morse började det med att vi fick gå utomhus och plocka skit, det var snabbt klart och vi fick hugga in på damsugaren, efter nån minut så kommer en gubbe och säger att dom behöver två stycken ner till källaren och två till gjuterit, snabbt som sjutton säger jag åt två killar att sticka ner i källaren för att jag själv ska slippa det, var nämligen ner där för två år sedan och det var ett rent helvete, det är sand upp till öronen och det dammar så man ser inte längre än 1 meter.
men jag slapp det den här gången och hamnade i gjuterit med min far och hans kamrater. jag och Daniel en annan sommarjobbare fick sopa och lite sånt, käka glass och fika :P

och nu efter tre dagars jobb den här veckan är jag helt slut och vill bara sova och vakna upp en lördag. men ja ska inte klaga jag har bara en och en halv vecka kvar och det ska jag allt klara. även om jag har ruttet med betalt så får jag iaf lite pengar som ja kanske kan göra nått kul för.