aalexandratallberg

Tisdag

Kategori:

Igår var det dags att besiktiga bilen för första gången sen jag köpte den, nervös var jag allt då jag aldrig har haft turen med mig när det gäller bilar, åkte där ifrån med blankt papper och inte ens ett bra att veta så jag är super nöjd!

Har nyss sprungit runt kraftstation eller vad det heter. Helt slut! Simon trodde det var runt 8km och jag kan säga att det var inte igår jag sprang 8km. Va upp och hämta en träningsmaskin hos pappa tidigare idag också men den gav jag upp på efter 15 min då jag inte kände nånting av den, men kanske lär ge den några gånger, vem vet kanske har träningsvärk i morgon ändå, eller så är det troligtvis av löprundan.

Lördag

Kategori:

Det är ingen vanlig dag för det är världens bästa mammas födelsedag hurra hurra hurra! Stort grattis på henne! Ska ut och käka med familjen lite senare och efter det blir det direkt till förfesten och sen ut i Örebro :)

Torsdag

Kategori:

Sovmorgon delux började dagen med sov ända till klockan nio! Började plugga lite smått men kände att det fanns noll med inspiration i skallen men är tvungen att bli klar idag har inte så mycket kvar att skriva men jag tog en paus för en löprunda och rensade skallen, nu har jag duschat och sitter utslagen i soffan med allt plugg i knäna så nu är det bara påt igen! Vid tolv kommer pappa och Linn på lunch, varma mackor blir det, svampmackor åt mig och Linn men pappa tycker tydligen inte om svamp så han får nått annat, blir plugg hela dagen iaf tills jag blir klar.

I morgon är klockan ställd på 05.00 då är det dags för jobb, första gången sen jag började plugga, och ärligt det ska bli skönt, lite extra pengar i kassan och inte behöva tänka på plugget på hela dagen!

Onsdag

Kategori:

Har haft två dagar i skolan den här veckan, är inte vanligt men ibland blire så. I måndags var det min dag men började tjuvstarta den i söndags med smörgåstårta och fortsatte firandet i måndags efter skolan och träning. Fick jätte mycket fint och är sjukt nöjd. Tack så mycket för alla presenter och gratulationer.

Ligger just nu i sängen och kollar på nybyggarna, helt slut efter kvällens träningspass.

Fredag

Kategori:

tänkte ta en veckan som gått. sist jag uppdaterade var i söndags när R hade dragit till jaktstugan sen dess har ni inte hört nått i från mig. den här veckan har dagarna börjat med en morgon promenad, och gud så skönt det är att göra det direkt man stiger ur sängen, sen att få komma hem och äta frukost, med te och ägg. dagarna kan inte starta bättre. i måndags var det mamma mys på schemat dagen spenderades i stan med mat och shopping.
 
i onsdags fick jag äran att bli med min kära kar ut i skogen på älgjakt, det var första gången jag var med. jag har jämt vart i mot den där jakten, visst det är ju bra när frysen fylls med kött. men hur kul kan det vara att sitta och frysa i ett pass? men jag ska säga er att det var spännande! att sitta på helspänn och lyssna när dom pratar i radion, att hundarna har fångat upp lukten av älg. trot eller ej men nästa år sitter jag på spänn igen.
 
igår var det föreläsning hela dagen och det var också spännande, inte så att man satt på spänn men man lärde sig en hel del nytt och kursen vi läser nu blir bara roligare och roligare. igår lämnade vi in första enskilda uppgiften i den kursen och nästa vecka så ska nästa in så det var bara att stiga upp i morse och börja. startade min morgon 07.30 med plugg och det har aldrig hänt i mitt liv att jag pluggat så tidigt. men nu har jag skrivit en sida utav två, så har hela nästa vecka på mig att skriva en till plus grupparbetet som ska lämnas in samma dag så det känns som att jag ligger i fas vilket är skönt, inte för att jag har vart efter nån gång utan ska se till att inte bli det heller.
 
nu måste jag klä på mig kläder för att åka upp till stråssa och hjälpa mamma med en grillbricka. och jag kan säga er att jag kommer inte byta ut mina mjukiskläder till nått annat idag, ska bara mysa hela dagen. r ska på älgfest så  kommer säkert få köra men det gör mig inte nå då kan jag ha på mig mjukiskläder i den kalla bilen. och på tal om älg igen, det har gått bra att sova hemma själv, visst jag höll på att skita på mig dom första kvällarna, är extremt mörkrädd men jag sov med lamporna i hallen och köket tända så det lös in i sovrummet. och igår när robin äntligen sov hemma så var allt som vanligt igen.
 

Söndag

Kategori:

Dagen har varit en bra söndag, började med att städa hemmet medans R var på jaktmöte. Åt lunch på cafet och slappade i solen. R har nu åkt till jaktstugan eller nu, det var några timmar sen! Blev bjuden till svärföräldrarna på middag, plankstek! Så den ligger och gottar sig i magen nu, så nu kollar vi på film men blir snart solsidan, får man absolut inte missa!

Testar igen

Kategori:

Bild till förra inlägget!

Bild till förra inlägget

Kategori:

Svamp, svamp och mera svamp

Kategori:

Köket är fullt av svamp, har spenderat en stund i skogen med svärmor och Hjalle. Fyllde två korgar på typ 20 minuter eller nått och sen satte vi oss och fikade, mysigt! Så nu ska de förvällas och ner i frysen.

Ester var inte inne igår när vi gick och la oss och inte i morse när vi gick upp, hon hade inte heller kommit in vid två tiden så jag vart orolig, hon brukar inte vara ute speciellt länge. Vet att katter kan vara ute flera månader och vandra och sedan komma tillbaka, men hon är min lilla bebis så klart man blir orolig när hon är borta längre än vanligt. Iaf så vid två tiden gick jag ut och ropade igen, då hör jag hur nån jamar men kan inte riktigt höra vart i från, så springer runt här på gården, ner till ån men hittar henne inte! Går över till grannen och plingar på och frågar om dom har sett henne, vilket dom inte har.. Jag ber dom öppna garaget och där är ho inte så dom öppnar vedboden och ut kommer Ester! Hon har alltså setat där sen 19tiden igår, snacka om att hon var hungrig 3 skålar mat åt hon och nu lämnar hon en inte ur sikte och törs inte gå ut!

Fredag

Kategori:

Ligger just nu i sängen under täcket, det är bra kallt idag! Ska snart gå ner och hänga en maskin tvätt och sen gå bort till Fanny för en morgonpromenad med henne. Lär klä på mig för idag är det inte varmt ute!

Ikväll ska vi till mamma och pappa för att käka tacos och umgås! I morgon ska vi till Jessica på 30års fest och på söndag ska vi mysa för på kvällen drar Robin till jaktstugan och blir borta hela veckan typ. Jag får försöka få hit min syster eller nått så jag slipper vara själv! Haha

Hipp hipp hurra!

Kategori:

Firade världens bästa pappa med ett restaurangbesök med god mat och presenter åt papi! Hoppas han är nöjd med dagen. Grattis igen!

Måndag

Kategori:

Helgen har bestått av fest och fest. I lördags var både jag och robin jätte bakfulla, gick ur sängen vid tre tiden, vid fem-sex tiden var det bara på't igen. Igår mådde vi bättre så vart en sväng på marken, köpte strumpor och majskolv! Bjöd hit svärföräldrar med familj på päron paj igår kväll Mumma.

Dagen har börjat med en pw runt kanan har nu fått i mig lite frukost och ska hoppa in i en varm och skön dusch sen blir det plugg hela dagen fram tills eftermiddagen/kvällen för då ska pappa firas som idag fyller hela 47 år, stort grattis till honom!!:D