aalexandratallberg

Födelsedag

Kategori:

Idag fyller världens finaste och bästaste syster 19år så ville bara slänga iväg en extra tanke till henne från ett soligt Sälen. Grattis på din dag och hoppas du får massvis med presenter och fika.

Onsdag

Kategori:

Rapport i från Sälen!
Börjar med dom bra,
Har sökt ett sommarjobb på min förra praktikplats sen tog jag aldrig tag i det där, har tänkt i morgon gör jag det, gör det sen. Men det har liksom aldrig blivit av. Men igår fick jag samtalet. Jag har fått sommarjobb över hela sommaren och jag är lycklig att inte behöva tänka på det mera.
Igår var även en kanon dag i backen klarblå himmel hela dagen och jätte fina backar.
Nu är det bara en dag kvar till mannen och svärfar kommer upp.
Och nu till det dåliga.
Jag är super mega trött.
Min bräda har flisat sig på två ställen.
Man vet aldrig hur mycket kläder man ska ta på sig, det är kallt på morgonen den första timmen sen blir det hett.

Tisdag

Kategori:

Gårdagen var första hela dagen här i Sälen, den började i backen på förmiddagen efter lunch gick vi promenad och satt och njöt av solen. Hann med bastu bad, middag och spela spel på kvällen. Vart rätt tidigt i säng vilket var skönt då alla var trötta. Nu har jag nyss vaknat, ska klä på mig och. Gå ner äta frukost sen är det en förmiddag i backen igen. Sen ska vi börja elda badtunna så vi kan bada ikväll. Solen skiner så idag blir nog en kalas dag!

Söndag

Kategori:

vart en nykter kväll igår öven om det vart senare än vad jag tänkt, var med hela kvällen samt ut till cafet vid tolv och sjöng för sixten som fyllde 18. 
uppe med tuppen idag, dushat, tvättat, packat klart inför en vecka i sälen och nu står det en sockerkaka i ugnen som ska med på resan. när den är färdig ska jag åka upp med packningen till Loisan och slänga in den i bilen samt äta lunch där innan vi åker. Mannen kommer hem från sin fiske resa idag också men vi hinner inte ses vi åker om varandra. men han kommer upp med svärfar på torsdag då är det en vecka sen vi sågs, ibland är det skänt med lite egen tid som man kan göra vad man vill, äta vad man vill och inte behöver tänka på någon annan än sig själv. 
 
köpte ny snowboard jacka och byxor i typ december men har inte använt dom än, tänkte att jag tar dom den här gången så får vi se om jag tycker om dom lika mycket som mina andra. kanske ångrar mig men då kommer ju som sagt R upp på torsdag så då får väl han ta med mina andra i värsta fall. haha. skulle behöva ta med mig datorn och plugg upp med, men jag tror jag tar semester nu och pluggar röven av mig när jag kommer hem.. 

Lördag

Kategori:

Ligger i lilla tv-rummet hos mor och far och kollar på hockey. Västerås-Leksand och det står 1-1 efter första.
Vart hitbjuden på mat, såg självklart godisskålen så fort jag klev innanför dörren så vart mätt på godis så när maten var framplockad var jag inte så hungrig längre så orkade inte äta upp vilket mamma förstog eftersom hon sett mig med godisskålen haha. Kanske dags att börja tänka över mina vanor!
Väntar på att syster ska komma hem hit och sen ska jag vidare mot löa igen för lite tjejmys/fest.

Fredag

Kategori:

Slog mig precis ner i sängen, har varit i Linde sen sju i morse. Nu på kvällen har det varit myskväll med vännerna! Vi käka tacos, godis, kollade på gladiatorerna och hade det allmänt gött. Att man kan bli så glad i hjärtat av att umgås med så otroligt bra människor.

Nu ska jag sova och i morgon ska jag baka inför Sälen, brödbak var det och på kvällen tänkte jag kika in vid Fanny och se vad dom har för sig. Kanske blir en vända till löapuben men det lutar åt en rätt tidig kväll så jag orkar med tre timmar i bilen upp till Sälen

Torsdag

Kategori:

Klockan är drygt 12 och jag har redan hunnit med ett aarmpass på gymmet, gjort mitt skolarbete, tvättat två maskiner, bakat tvåkladdkakor till sälen och nu då? jag har hela dagen framför mig. 
mannen åker iväg på fiskeresa idag så han slutar tidigare och jag har lovat mat på bordet klockan 2 så det har jag och göra sen är resten av dagen ledig. ska ta mig upp till stråssa med bilen så pappa kan kolla på den. kanske bli med honom till linde och simma och svänga förbi vid farmor, hon hade bakat nya kakor så tänkte provsmaka dom och även lämna in en tröja som jag hade sönder för nån helg sen och se om den går att laga. 
 
blir nog en tidig kväll i kväll också så jag orkar upp och jobba i morgon, ska jobba extra på bring och det är cykelrunda i kopparberg som gäller. 

Onsdag

Kategori:

Idag var sista skoldagen för veckan och i morgon har jag en "ledig" dag med massor att göra både med plugg, hem och träning.
På fredag ska jag jobba och sen vidare för tacomys.

Har redan lagt mig i sängen var uppe tidigt i morse och körde kondition innan skolan och nu ikväll har jag kört ett cirkelpass så är slut i både huvudet och kroppen! Så det är dagar som den här jag kan sträcka fram mina fötter till folk!

Skit

Kategori:

Leksand förlorade, jädrans skit!
Är sjukt trött försöker hålla ögona öppna men snart slår dom igen känns det som. Ligger just nu på mosters kökssoffa och vilar lite medan dom andra dricker alkohol.

Lördag

Kategori:

tog mig en sovmorgon idag, R stack iväg tidigt och jaga så jag fortsatte sova till 10. har kollat på film sen dess ska snart göra mig i ordning för en tripp till örebro med käk och hockey. ska kolla när Leksand spöar skiten ur Örebro! 
 
igår var det som sagt jobb på schemat med star klockan 06.00 trodde jag skulle dö av trötthet i bilen in. men jag klarade det och efter jobbet vart det en vända på gymet iväntan på att Joanna skulle höra av sig men fick aldrig nå svar av henne så hälsade på min bror och hans tjej i deras nya lägenhet, jätte fint! sen spenderades resten av kvällen hos Frida men sushi, godis, kex och ost o en massa annat gott och lite tv tittande men mest massa prat tror jag. var hemma vid två tiden då slocknade både jag och R som stockar. 
 
nästa söndag beger vi oss till sälen för en hel vecka med skid/snowboard åkning och massa andra härligheter,
om 53 dagar drar vi till Egypten med Frida, Jimmy, Joanna & Daniel
och om 74 dagar drar vi till Grekland med svärföräldrarna och deras familj/respektive. 
har lite gott att se fram imot och det behövs nu när det är skitväder, jag vill ha rikitg vår och sommar inte minus 20 grader! 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Fanny dödade mina ben i morse kommer ha träningsvärkdelux! har plockat lite här hemma och har två mysdjur till hundar med mig. just nu leker dom för fullt. Ester blir avundsjuk när dom är här, att man leker och busar med dom så hon måste vara med hela tiden och kolla. ska ta mig en promenad med voffsarna sen kommer Pappa och syster på besök. senare ikväll prata R om att vi ska gratulera Amadeus som blev 1år igår, så lite bebismys får avrunda den här dagen och i morgon ska jag upp tidigt och iväg o jobba extra.

Onsdag

Kategori:

Startade dagen med 60 min konditionsträning innan föreläsning och jädrans vad pigg jag va under den. Så mer träning innan föreläsning tack! For förbi Frida en sväng efter skolan och sa hej och fick en kopp chailatte! Sen vidare hem på cirkelträning. Nu ligger jag i sängen och är typ död så ska slå igen dom små gröna och sova strax.

På fredag blir det nog sushikväll med Frida och Joanna. Sen resten av helgen blir lugn den med skönt!

Tisdag

Kategori: Allmänt

det blir inte så mycket uppdatering här längre, mina dagar ser typ likadana ut varje dag så lite trist att skriva om kanske. träna, äta, plugga sova. typ så..
likaså idag, morgonpromenad, städa, träna, äta, städa lite mer, tvätta. när R kommer hem från jobbet blir det nog Örebro en sväng sen sova och så är det morgondag som spenderas på föreläsning i skolan. så ni får stå ut med att det kan bli lite tomt här när jag inte har nått intressant att skriva om.

morfar

Kategori: Allmänt

Lördag söndag har spenderas i Lidköping hos morfar. han fyllde 70 år i går så vi var ner och firade honom. när vi kom ner i lördags satt vi mest och pratade och umgicks han fick lite presenter i förskott och sen på kvällen var vi ut och käkade. Jag, Linn, Robin och Marcus var ut på krogen efter, skrattade så att jag fick träningsvärk i magen! på söndagen var vi till morfar och gav dom sista presenterna och käkade tårta!
Morfar sa det själv. den bästa presenten han fick var våra fötter. han uttryckte sig som så med tårar i ögonen och sa vilka idioter ni är! men han sa senare till dom "vuxna" att det var den bästa han någonsin fått men att han inte kunde säga det till oss "barn" då han egentligen inte tycker vi ska tatuera oss. haha. lilla morfar!

Måndag

Kategori: Allmänt

idag trodde jag skulle bli en utedag men nej då. solen var bakom moln mest hela tiden så dagen har spenderas inomhus typ hela tiden. har gått fram och tillbaka från bilen typ. va in till linde på vägen hem tog jag med mig syster. vi har slappat i soffan, lagat mat och nu ligger vi proppmätta i soffan igen. ska snart börja göra oss redo att dra till saxdalen för att märka kroppen lite. spännande!

imorgon är det dags för en dag i skolan, det var inte igår vi satt där och gjorde ett arbete haha får se hur det går.
den 20-21 ska jag jobba och jag är glaaaaad!

Söndag

Kategori:

Gårdagen började även den på gymet. For vidare hem och på med varma kläder för att bege sig till sjön, grilla korv och kolla på hockeybocky. Middag i stråssa med kortspel och sen vidare till Fanny och Martin och hälsa på. Idag tig jag sovmorgon med frukost i solen. Nu kollar vi Vasaloppet och ska snart ta oss till sjön igen för korvgrilla och fyrhjulings/crossåka. Sen är det måndag igen och tid hos tatueraren!

en helt vanlig fredag

Kategori: Allmänt

var upp och målade min lilla potatislåda så nu är den klar, vart kvar där hela eftermiddagen tills nu. Robin kom dit så vi började med våra bord umgicks med hans föräldrar och lite så. nu sitter vi och väntar på Moa och Tobbe, ska dra och bowla lite. skulle behöva käka också så vi sitter och har beslutsångest vad det ska bli..

solen har varit framme hela dagen men det har blåst storm så det har inte gått att varit ute så mycket. va ut och busade med hundarna ett tag men höll på att frysa ihjäl.

första dagen i mars

Kategori: Allmänt

Jag och Robin fick i julklapp ett presentkort av min bror och hans tjej. superpresentkortet tror jag det hette, ett presentkort som man kan använda istort sett vart som helst. här om dagen slog vi till. vi hade ingen aning om vad vi skulle köpa men vi kom fram till att skrapa trisslotter är ju roligt sagt och gjort så beställde vi trisslotter för 210kr så sju trisslotter fick vi hem i brevlådan igår. och vi drömde oss ju bort om att vi skulle bli miljonärer för har man sju trisslotter så måste man ju bara vinna.. vi skrapa och vi skrapa. ynka 30 kr vart det.. så nu ska vi aldrig mer köpa trisslotter.

startade dagen med träning, setat i telefonkö till halebop som jag bara kom till växeln och sen lade dom på.. pluggat (äntligen) och snart ska jag åka upp till svärisarna och måla. vad fredagen och resten av helgen har att erbjuda återstår att se! Trevlig helg på er alla.