aalexandratallberg

Fredag

Kategori: Allmänt

Tullängen bombhotade? ja så sant som sagt. 

Massakerhot mot Örebroskola

Eleverna på Tullängskolan skulle möta sin baneman idag klockan 9.00. Det budskapet spreds på ett chatforum i natt.

Relaterat

Tre polisbilar kom till platsen cirka kvart i nio.

- Skolan skickar just nu hem alla elever eftersom ett hot är riktat mot skolan, berättar NA:s reporter Chralotta Tideman Hedberg. Men det är ingen storm ut, eleverna går lugnt ut ur portarna nu.

Polisen utreder just nu hotet och pratar med företrädare för Tullängskolan.
- Vi har satt igång en apparat och analyserar just nu om det här hotet är möjligt att genomföra eller inte. Efter måste vi besluta om eventuella operativa insatser, säger pressansvarige Torbjörn Carlson.

På chattforumet beskriver den som hotar att denne ska ta sig till Tullängskolan och att eleverna ska möta sin baneman prick klockan 09.00.
Vidare förklarar han hur han ska ta sitt liv genom att ha med sig en AK4:a och granater till skolan. Eleverna beskrivs som syndare som skall straffas.
Personen som hotat lade på frågan om vem han är ut en bild på Patrick Bateman ur författaren Bret Easton Ellis kultförklarade bok American Psycho. I boken, som senare blev en film, beskrivs en till synes framgångsrik mans väg till att bli en seriemördare.
Bara några minuter efter att NA ringt polisen var sajten stängd.

Har polisen något att göra med att sajten nu är nedstängd?
- Det vill jag inte gå in på.

Efter att polisen vidtagit akuta åtgärder börjar ett spårnings- och analyseringsarbete där man ska försöka får fram den som utfört hotet. Även Kriminalunderättelsetjänsten är inkopplad men däremot har Säpo inte mycket inblandning i fallet enligt Carlson.
- Och Lars Johanzon på Säpo i Örebro visste heller inte om hotet när NA ringde.
Helt sjukt! tack o lov att man inte går på den skolan om det nu är sant!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: